2009. július 31., péntek

Színösszeállítás megtervezése


Szerencsés az, aki teljesen "nulláról" kezdheti az otthonteremtést, hiszen semmihez nem kell alkalmazkodnia a helyiségek méretein, tájolásán és az épület stílusán kívül. Ebben az esetben fotók, bútorkatalógusok, színes magazinok segíthetik az első lépést. Kiválasztunk néhány számunkra tetszetős enteriőrfotót, és ezek segítségével kezdünk hozzá az anyaggyűjtéshez. Készíthetünk montázst a különböző helyiségek berendezéséhez, amit magunkkal tudunk vinni az üzletekbe.

Sokan esnek abba a hibába - hiszen a kivitelezés is ilyen sorrendben halad - hogy kiválasztják a burkolatokat a padlóra, fürdőszobára - pedig még elképzelésük sincs az összképről, amit a végén látni szeretnének.

Először tehát a stílust és a színvilágot kell megtervezni, és ehhez végig ragaszkodni, ha nem akarjuk a véletlenre bízni otthonunk hangulatát.


Jó megoldás lehet, ha a textilek között kezdünk el először nézelődni. Rengeteg gyönyörű kelmét lehet kapni és itt ötleteket meríthetünk a stílus kiválasztásához is. Ha találunk egy szép függönyt, abból egy kis mintadarabot magunkkal vihetünk mindenhová. Mennyivel egyszerűbb így parkettát, kanapét és falszínt választani!
Amennyiben meglévő kanapénkat, bútorainkat nem szeretnénk lecserélni, készítsünk róla jó minőségű fényképet, és azt vigyük magunkkal.

Ha mégis bizonytalanok lennénk, forduljunk lakberendezőhöz. A színek kiválasztásán kívül ugyanis még számos dologgal kell foglalkoznunk egy lakás berendezése, felújítása során.
Az első kérdések között merül fel ugyanis, hogy hová kerüljenek az elektromos kiállások, a vízcsatlakozások, a gépészeti berendezések. Ezekre a kérdésekre csak akkor tudunk jó választ adni, ha minden helyiség pontosan meg van tervezve!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tetszett a bejegyzés? Mondd el, mire gondolsz!