2009. szeptember 29., keddHortus Hungaricus 2009
Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és
Vásár


Szeptember 18. és 20. között
rendezték meg 16. alkalommal a
Hortus Hungricust Szigetszentmiklóson.
Aki csak egy kicsit is érdeklődik a virágok, dísznövények iránt, minden bizonnyal hallott már róla, esetleg látogatóként részt is vett a kiállításon. Soha ennyi gyönyörű virágot, - vágottat és cserepest egyaránt – ennyi csodálatosan szép dísznövényt nem láthatunk egy helyen, egy időben. Virágkötők munkáját kísérhetjük figyelemmel, és rengeteg ötletet meríthetünk a kiállítók standjain. Találkozhatunk Magyarország legjobb kertészeteivel, megvásárolhatjuk a legújabb nemesítésű, szebbnél szebb dísznövényt.
Amiben az idei kiállítás különbözött az előzőektől, az, az első ízben megrendezett Magyar Kertépítő Verseny volt. A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége hagyományteremtő szándékkal, nem titkoltan csúcsrendezvényként szervezte meg a versenyt.
A kiírás szerint 23 versenykert készült, melynek létrehozására 2 nap állt a versenyzők rendelkezésére, akik a hazai kerttervezők és kertépítők legjobbjai közül kerültek ki.
Hogy végül is melyik kert lett a győztes, azt nem sikerült kiderítenem, de úgy gondolom, számunkra nem is ez a fontos. A lényeg, hogy a közönség megismerheti a kertépítésben is megjelenő legújabb trendeket. Ötleteket meríthet, új kertépítő anyagokat fedezhet fel, és láthatja, hogy a tujákon kívül is van élet, hogy örökzöldek alatt nem csak a fenyőféléket értjük, és hogy a házból kilépve szerves egységet képezhetünk a terasz és a kert között.
A kertekről készült fotókat nagyon sokáig válogattam, hiszen mindegyikben találtam valami szépet. Terjedelmi okokból most mégis csak ezt a néhányat mutatom meg, nézegessétek kedvetekre.
A kiállítóknak pedig gratulálok!

további képek: picasaweb.google.hu/Panna244o20090919HortusHungaricus

1 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Mindenkinek, akit illet. Kb. 10 évvel ezelőtt, amikor a lányom a kertészeti iskolába járt, voltunk kint ezen a kiállításon. Hihetetlen -. a képek alapján - mennyit fejlödött! Látszik, hogy hozható összhangba berendezés, kiegészítők és növények.

    VálaszTörlés

Tetszett a bejegyzés? Mondd el, mire gondolsz!