2010. szeptember 26., vasárnap

Új helyre költöztünk

Építők, kivitelezők  mondják, ha valami nem készül el az átadásra, az már nem is fog.
Remélem, ez az én esetemben nem így lesz, bár, ha jól belegondolok, már gyülekeznek a jelek...
Saját irodánkat költöztettük nemrégiben új helyre, természetesen gondosan megtervezve mindennek a helyét.

Aztán, amikor  teltek-múltak a hetek, és még mindig nem sikerült átvennünk a helyiséget,  valahogy lelohadt a lelkesedésem.  Igaz, volt más, amivel foglalkozni kellett, de azért a július nem lett volna ilyen nagyon "kemény " ha előre elkészíttetek dolgokat.  Végül,  amikor megkaptuk a kulcsokat,  azonnal hozzáfogtunk az átalakításokhoz, de így is eltelt egy hónap, mire beköltözhettünk.

Az iroda fő profilja a reklámgrafikai szolgáltatás, de mivel jó helyen van, és elég nagy is :), úgy döntöttem, 

a lakberendezési profilunkat is bemutatjuk.

Ezek itt még az első rajzok, néhány dolog nem így valósult meg, de a főbb irányvonalakhoz azért tartottam magam.
A falpanel két oldalára és a mennyezetre is terveztem lámpákat. A világításra nagy hangsúlyt fektettem, hiszen  egy üzlethelyiségnél nagyon fontos a jó megvilágítás. A kirakatokat 2-2 süllyesztett lámpa világítja meg, két mennyezeti és két fali lámpa van az első helyiségben és asztali világítás teszi komfortossá a munkafelületeket.
A szép világító testeket  a Varga'S Light-nál találtam, a mennyezeti lámpák   egészen különleges fényjátékot tudnak produkálni, de az oldalfali is igen hatásos.A hullámos minta gyönyörűen megtöri a fényt, nagyon mutatós. Két oldalára a KIKA-ban választottam tapétát, melynek mintája, vonalvezetése szinte tökéletesen megegyezik a falburkoló mintájával.
Erre rímel az üveglapos  polc is: az asztalossal hasonló formájú oldalfalakat vágattam ki bútorlapból, amit aztán magasfényű fekete festékkel kezeltünk. (Ez -mondjuk - annyira nem volt jó ötlet, mivel a környéken folyó építkezés miatt nagyon nagy por van, ami lerakódik mindenre. A feketén különösen jól látszik, ezért gyakran kell a portörlőt használni.)A színvilágot a székek kárpitja határozta meg, ez a zöld szín az egyik kedvencem. Üde és friss hatást kelt, különösen jól illik a barnák és a feketék mellé.

Az asztalok az IKEA-ból érkeztek, és egy kis asztalos munka segítségével alakultak át recepciós pulttá. 
A pulthoz wenge színű anyagot választottam, a laminált padlóburkolat  pedig füstös tölgy az Eggertől.A színben hozzáillő, aranyos, vagy inkább bronzos csillogású függönyt az M/A Galériából rendeltem meg, és kedvenc varrónőm varrta készre.
Amint az jól látszik, íróasztalom még mindig nincs, de még nem találtam meg az igazit. Mostanában nem is igen jut időm keresgélni, mert nagyon  nagy dolgokkal vagyok elfoglalva. :)
Egyszer talán azt is elmesélem....

2 megjegyzés:

  1. Továbbra is nagyon tetszik az a fal! :)
    Mi is a lányokkal a héten beszéltük, hogy tavasszal megyünk valószínűleg új irodába, mert a mostani bérleményünk nem igazán felel meg annak, ami lakberendezőktől elvárható, bár emellett viszont egy csomó előnye van mondjuk. Majd az új helyen már varázsolni akarunk mi is. :)

    VálaszTörlés

Tetszett a bejegyzés? Mondd el, mire gondolsz!