2012. március 7., szerda

Szűr-Szabó Edit kiállítás

Szűr - Szabó Edit dizájner, mesterfokozatú iparművészt 2010-ben ismertem meg személyesen, amikor a Construma kiállításon nézelődve  egy gyönyörű és különleges mozaik képet pillantottam meg.  Különlegessége abban rejlett, hogy nem hagyományos módon voltak felragasztva és  fugázva a mozaikok, hanem egy egyedi  eljárással, a MAPEI Keraflex anyagával  töltötte ki a mozaikok közötti üres területeket. A mozaikok pedig szintén különlegesen szépek voltak: a SICIS virág, kör és ellipszis formájú termékei. Ez, az úgynevezett Imaszőnyeg annyira megtetszett, hogy kollégáimmal megbeszéltük: felkérjük a Művésznőt, állítsa ki a 2010-es Hoventa kiállításra tervezett standunkon a képet. Edit boldogan igent mondott, és egy sikeres kiállítást  tudhatunk magunk mögött.

Azóta sokszor találkoztunk, - és ha mondhatom így - baráti kapcsolatba kerültünk, mégis nagyon meglepett, amikor pár héttel ezelőtt felkért bennünket, hogy  Dudás Zsuzsival együtt tervezzünk meg számára soron következő kiállításához egy enteriőrt. Egyetlen kikötése az volt, hogy a bútorokat a Lineantika kínálatából válasszuk ki.
Antonio Tudisco, a cég tulajdonosa szívesen részt vett a projektben, hiszen ő is jól ismeri Editet és munkáit.

Elkezdtük tehát a tervezést.

Edit két alkotását kívánta elhelyezni az enteriőrben, ezekhez kellett megtalálni a színvilágot és a kiegészítőket.A bojtos tükör színeihez egy bronz színű tapétát választottunk az M&A  választékából, 
hozzá a Szauer Parkett dió parkettáját. A drapéria szintén az M&A-tól való. 
A nagy barna párnákon  finoman megjelenik egy  kék paszpól, ami a bojtra rímel. 
A Lineantika csodálatosan szép bútoraival sikerült egy elegáns, mégis barátságos, otthonos sarkot kialakítani a kiállítás előterében.
Ízelítő a kiállításból:
 Építés közben.


A kiállítást Antalné Tari Zsuzsanna építész, az Antari Építészmérnöki Kft tulajdonosa nyitotta meg. Ő tervezte a kiállításnak helyszínt adó Munkácsy Mihály Művelődési Központot is.

A hivatalos program után Rubin Eszter interior- és gasztro designer a Képzelet szárnyain című képhez tervezett tortáját kóstolhattuk meg.

A művésznő a tortájával.
A képen Szűr-Szabó Edit designer, Tribikné Deák Anna lakberendező, enteriőr tervező, Rubin Eszter lakberendező, gasztro designer, Dudás Zsuzsanna lakberendező, enteriőr tervező, és Antonio Tudisco, A Lineantika tulajdonosa.

A kiállítás április 9-ig tekinthető meg Törökbálinton, a Munkácsy Mihály Művelődési Központban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tetszett a bejegyzés? Mondd el, mire gondolsz!