2015. április 8., szerda

Házasságkötő terem felújítás
2014 őszén kaptam megbízást a százhalombattai házasságkötő terem felújításának előkészítésére. Két koncepció tervet kellett elkészítenem a 13 éve - szintén a segítségemmel - frissítésen átesett, de a 80-as évek dizájnját magán viselő helyiségre.


A fő elvárások a következőek voltak: Mindenhonnan kerüljenek le a fal-
burkolatok és fa design elemek. Helyükre világos falszínek, illetve  a különösen kényes helyekre mosható - tisztítható burkolatok legyenek betervezve. A szőnyegpadló helyett az előtérben alkalmazott travertin burkolat legyen a belső helyiségben is. Legyen korszerű és világos. 

Két vázlattervet készítettem: 


Mindkét változat színvilága hasonló,a  fekete - fehér és arany színek alkalmazásával szerettem volna egy elegáns, visszafogott , tiszta látványt elérni.
A látványtervek, a bemutatott anyagok  és a konszignációk alapján   az első változat került elfogadásra.


2015. januárjában hozzáfogtam az új esküvői helyszín  részleteinek  kidolgozásához, a betervezett  termékek és anyagok leellenőrzéséhez.

Néhány dologban módosítanunk kellett az eredeti elképzeléseken, illetve új igények is felmerültek. 

Az új látványterven már fekete, csiszolt öntött beton burkolat szerepel, az emelvényen lévő fülkék falait megmagasítottuk a mennyezetig, az alsó  részen pedig a Falco Bambusz bútorlapjából tervezett falburkolat van. Ennek a választásnak az a története, hogy az eredeti székeket megtartottuk, (csak  új kárpitot kaptak),  de ezek bükkfából készültek, amit semmiképpen nem szerettem volna alkalmazni a többi felületen, Ezért választottuk a bambuszt,  ami szépen összehozza a bükköt a juhar színű ajtókkal. 

Az új látványterv:
 Következzen néhány amatőr fotó az elkészült házasságkötő teremről:

Bambusz burkolatok

 Az Eiffinger Chic tapéta sejtelmesen csillog az oldalfalakon. 


Fekete, csiszolt betonpadlóhoz arany színű szőnyeget választottam a Radici Glamour kollekciójából.

A régi mennyezeti lámpákat megtartottuk,  és a székek is a régiek, de újra lettek kárpitozva. A bambusz falburkolat 4 mm-es hézaggal lett felszerelve, mögötte a falra fekete festés készült. 


Az arany színű LED lámpák a karikagyűrűket juttatják eszünkbe.

A nehéz, kárpitozott faajtókat könnyed üvegajtókra cseréltük, melyekre felkerült a város címere is.

Az előtérben lévő  fogas hátfala is bambusz bútorlapból készült. 

A régi szalagfüggönyök helyére elegáns, fehér organzát és arany színű dekorfüggönyöket választottunk, a kivitelezést  a Speciális Design végezte. 


Összességében korszerűbbé, stílusosabbá, világosabbá vált a házasságkötő terem, a visszajelzések kedvezőek voltak. 


A dekoráció még hiányos, a belső teremből nagyon hiányzanak a zöld növények. Remélem, egyszer a végleges állapotot is sikerül megörökítenem. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tetszett a bejegyzés? Mondd el, mire gondolsz!