2009. szeptember 23., szerdaLakások belső szigeteléseMunkám során gyakran találkoztam a „hideg falak”
problémájával. Ez akkor jelent igazán nagy gondot,
amikor lakótelepi lakásokban kell megoldani a gyerekek
vagy idősebb emberek ágyának legoptimálisabb
elhelyezését.


Eddig csak félmegoldás létezett: pl. egy meleg faliszőnyeg, vagy a falra merőlegesen elhelyezett ágy, de az igazi jó megoldás a falak hőszigetelése.

Régóta várt, sokak számára egyetlen megoldást jelentő új magyar találmány a belső falak szigetelésére az INHEMIWA hő és hangszigetelő panel.
Segítségével megakadályozható a hő és zajsugárzás, valamint a nedvesség párolgás útján történő tovaterjedése, egyszerűen és jó hatásfokkal. Lakásonként egyedileg kivitelezhető – nem kell többé a lakótársak vagy a műemlékvédelem engedélyére várni, hogy otthonunkban akár 70 %-os energia megtakarítást, vagy 20 dB zajcsillapítást érjünk el.
Az INHEMIWA® panel egy szabadalmazott kompozit szerkezet, amely habosított polisztirol keretprofilból és kettős, aluminizált légbuborék fóliából áll. A polisztirol lap és a buborék fóliák között levegőréteg van. A nagy sűrűségű polisztirol alapanyag víztaszító tulajdonságú és önkioltó.
Használatakor nem csak a falakat, hanem a mennyezetet is célszerű burkolni, hiszen a hő 30 %-a erre távozik.
Kivitelezése egyszerű, mivel a panelek lépcsős peremmel kapaszkodnak egymáshoz, könnyen vághatóak, a falhoz pedig ragasztással vagy dübelezéssel rögzíthetőek. Szereléskor mindig be kell tartani a gyártó utasításait!
A panelek kb. 4 cm-t vesznek el a belső térből. Glettelést követően festhető, tapétázható, burkolható felület jön létre, otthonunk megújul, komfortosabb lesz.
A tél beállta előtt van még idő a szigetelés elvégzésére. És hogy milyen lehetőségek vannak még otthonunk melegebbé tételére, arról majd legközelebb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tetszett a bejegyzés? Mondd el, mire gondolsz!