2016. október 28., péntek

Ilyen volt - ilyen lett, galéria építéssel.

Ismeretségünk megbízóm Story TV-s korszakától származik, a Lakosztály című műsorában készített velem riportot egy lakásbemutató kapcsán. Azóta  eltelt néhány év, ő már új vizekre evezett, és most, nagy örömömre,  saját stúdiója berendezési terveinek elkészítése miatt keresett meg.
A tervek idejében elkészültek, ám a kivitelezéssel sajnos akadtak gondok, így 5 hetes csúszással tudott csak megnyitni a stúdió. Ez a poszt még a teljes bútorozás előtt készült, de igyekszem majd pótolni a hiányzó fotókat, reményeim szerint profi fotókkal. Amiket itt láttok,  csak az én telefonos ügyeskedéseim.

Megbízóm tehát, a Szalon   részére egy III. kerületi  2 szobás lakást vásárolt meg, ami - bár átesett már egy felújításon - semmiképpen nem felelt meg az elképzeléseinek.


Az előző tulajdonos az előszobában rendezett be egy  " fürdőszobát", ami tulajdonképpen egy sarokba állított zuhanykabinból és egy mosdóból állt, mindenféle szeparálási megoldás nélkül. Ennek természetesen mennie kellett.A belső szobában lévő  galéria jó állapotban volt, ezt semmiképpen nem akartuk megszüntetni, de nem illett a stílusba, és a nyitottsága is zavaró volt, ezért erre gipszkarton borítást terveztem, a fa- szerkezetek  pedig fehér színt kaptak. 

Felújításra szorult a WC, nem volt benne fűtés, és ki kellett alakítanunk egy új fürdőszobát is, amit a régi konyha helyén valósítottunk meg.


A konyha tehát   új helyre került, így mindezek a változtatások  komoly víz-, gáz- és villanyszerelési munkákat igényeltek. 


Az elképzelt, megvalósítandó stílus vintage-ként indult, de a tervezés folyamán egyre inkább körvonalazódott, hogy a tulajdonos ennél letisztultabb enteriőrt szeretne, így végül egy skandináv jegyeket magánhordozó, kissé  eklektikus enteriőrt terveztem. 

Több hangulatmontázst is készítettem,
ablakfülkével, álkandallóval,  és csigákkal, végül ez lett a befutó az igazán látványos posztertapéta miatt.A mozaik a fürdőszobába lett beépítve, a textilből a római roló készül majd. 


 A berendezési alaprajzon jól érzékelhető, hogy egy leválasztott lakásról van szó,  ahol bizony 5-7 cm-es válaszfalakkal szembesültünk. A  vezetékek vésésekor sikerült átkukucskálni a szomszédokhoz is, ami a javítások elvégzése miatt pluszköltségekkel járt. Nem ért annyit a látvány :(


A stúdió nem lakás céljára szolgál, de alkalmi jelleggel biztosítania kell 4-6 fő részére az alvási lehetőséget, ezért az új kialakítású fürdőszoba fölé építettünk még egy galériát,  ami állva is kényelmesen használható. 

Terv:
Renderelt látványterv:


látványterv


Megvalósult  berendezés egyelőre páraelszívó nélkül. A konyhabútort a Buratino Design Bútorstúdió készítette.
A padlóra 4 mm vastag vinyl burkolatot választottunk.


Terv:
Fotó:

 A Franta Ági tervezte lámpák is a helyükre kerültek.
További rajz a galériáról, ahol majd egy franciaágy és egy kis asztal kerül elhelyezésre. 


A belső szobában lévő galéria új ruhában, terven:A valóságban, egyelőre bútorok nélkül:Más nézetből tervben:Fürdőszoba terveken:


Mivel a födémben nem lehetett elvezetni a szennyvízcsövet, az új fürdőszobába darálós WC került. 


WC látványterve:


Előszoba látványtervei:

Mágnes- és krétafal:


 A kazán elrejtése:
tribikart.hu

tribikart.hu


Az első látvány, amikor belépünk (terv):

tribikart.hu

Ami megvalósult:A projekt tehát még nincs "lefutva", hozok még fényképeket.

Addig is nézzétek meg, mivel foglalkozik a stúdió tulajdonosa,  milyen foglalkozásokra tudtok bejelentkezni a Montorffy Motivációs Szalon -ba. Remélem, otthonosnak találjátok. 

3 megjegyzés:

 1. Véleményed fontos a számomra. Minden visszajelzést hálásan köszönök.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó ötletek! Biztos a valóságban is nagyon jól fognak kinézni! Ha még ezt lehetne fokozni, akkor én ezzel a cikkben lévő megoldással tenném! Szerintem nagyon egyedi megoldás! http://lakberinfo.hu/belsoepiteszet/burkolatok/2016-11-04-3d-burkolat-egy-csipetnyi-muveszi-hangulat-a-terben/
  Üdvözlettel, Csilla

  VálaszTörlés
 3. Kedves Csilla! Köszönöm a visszajelzést és az ötletet. Ismerem ezeket a termékeket, valóban nagyon szépek. Ehhez a projekthez ugyan nem illett volna, de talán majd legközelebb. :) üdvözlettel: Anna

  VálaszTörlés

Tetszett a bejegyzés? Mondd el, mire gondolsz!